Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ


Ο Νίκος Καραχάλιος , ένας αθλητής κόσμημα για το σύλλογο , έγραψε το παρακάτω κείμενο και πέρα από το ότι μας συγκίνησε  μας έδωσε τεράστιο κουράγιο να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε στον ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ , δηλαδή το γήπεδο στην Πλ. Μακεδονίας να είναι το σπίτι μας και η ομάδα μας να είναι η οικογένεια μας.

Ο Νίκος από του χρόνου  θα αγωνίζεται στην ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ αφού πια΄είναι φοιτητής στην Πάτρα. Του ευχόμαστε  κάθε επιτυχία και το μπασκετικό του σπίτι και η μπασκετική του οικογένεια θα τον περιμένει πάντα.
Σε ευχαριστούμε Νίκο.



ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ : 

Αυτη ειναι η οικογενεια μας ! Εδω ειναι το σπιτι μας !
Σεπτεμβρης 2002-Ιουνιος 2015
 
Σχεδον 13 χρονια γεματα συναισθηματα ...
Γεματα παθος για το μπασκετ !
Απο 6 χρονων παιδακια σε αυτο το γηπεδο παιζουμε ... Αυτη η ομαδα μας μεγαλωσε ! Μας διδαξε μπασκετ και κυριως μπασκετικο ηθος ! Πιο συγκεκριμενα αυτος ο μεγαλος μας δασκαλος-παιδαγωγος-πατερας-φιλος-αδελφος που τοσα χρονια μας ανεχεται και μας μεταδιδει την αγαπη του για το αθλημα! Και δεν μιλαω για κανεναν αλλον περαν απο το
 ΝΙΚΟ ΔΡΙΜΑΛΑ  που σε καθε μας μπασκετικο βημα ηταν και ειναι διπλα μας ! Δε θα μπορουσε να κλεισει (προσωρινα) για μενα καλυτερα αυτος ο κυκλος που ονομαζεται Ο.Φ.Η. Η.ΡΑΚΛΕΙΟΥ και που αποτελει την μπασκετικη μου βαση και την μπασκετικη μου οικογενεια! Ενα πολυ σημαντικο κομματι της ζωης μου με ευχαριστες και δυσαρεστες στιγμες! Ευχαριστω ειλικρινα ολους μου τους συμπαικτες που αγωνιστηκαμε μαζι ολα αυτα τα χρονια και τους ελαχιστους προπονητες που εχω περασει απ τα χερια τους αλλα πανω απο ολους ευχαριστω τον μπασκετικο μου πατερα τον Νικο που ανεξαρτητα απο το μπασκετ που μας εμαθε μας εμαθε να ειμαστε πρωτα ηθικοι απεναντι σους συμπαικτες και τους αντιπαλους μας πραγμα που δεν εφαρμοζεται μονο στο μπασκετ! Ενα ευχαριστω οφειλουμε ολοι μας στον Δημητρη Λεγακη που αν δεν ηταν αυτος να συντονιζει τα διοικητικα της ομαδας δε θα ζουσαμε ολες αυτες τις στιγμες ολοι μαζι ! Αργα η γρηγορα ελπιζω καποια στιγμη να επιστρεψω ως παικτης στην ομαδα των παιδικων μου χρονων ... Στην ομαδα της καρδιας μου ! 
Η χθεσινη βραδια ηταν ο καλυτερος επιλογος σε αυτο το ομορφο ταξιδι του μπακετ στα στενα του Νεου Ηρακλειου. Ενα μεγαλο κομματι της καρδιας μου ανηκει στην Πλατεια Μακεδονιας!




4 ερωτήσεις που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά για να ενισχύσουμε την κινητοποίηση τους προς τον αθλητισμό

Αναδημοσίευση από coachbasketball.gr


4 ερωτήσεις που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά για να ενισχύσουμε την κινητοποίηση τους προς τον αθλητισμό


Αρκετές φορές θα έχετε παρατηρήσει ότι τα παιδιά είτε μετά την προπόνηση είτε μετά το τέλος ενός αγώνα έρχονται κοντά μας για να μας πούνε άλλοτε χαρούμενα ότι κέρδισαν, άλλοτε στεναχωρημένα ότι έχασαν ή ότι δεν έπαιξαν καλά. Και εμείς τι απαντάμε και πώς μέσα από τις ερωτήσεις που θα τους κάνουμε μπορούμε να τους παρακινήσουμε [motivation] να συνεχίσουν την προσπάθεια τους;

Οι ερωτήσεις μας ενδεικτικά μπορούν να αναφέρονται στα ακόλουθα σημεία

1.                   Ευχαρίστηση από τη συμμετοχή στον αθλητισμό
Παρόλο που το πρώτο που μπορεί να μας πει το παιδί είναι σχετικά με το αποτέλεσμα του αγώνα [νίκη-ήττα], είναι βοηθητικό να το ρωτήσουμε αν πέρασε καλά ή αν η προπόνηση ήταν ευχάριστη και όχι αν κέρδισε. Και αυτό διότι είναι σημαντικό πρώτα το παιδί να νιώθει καλά με το άθλημα που ασχολείται, να παίρνει χαρά και ικανοποίηση. Όταν παύει το παιδί να παίρνει ευχαρίστηση από τη συμμετοχή του στον αθλητισμό θα σταματήσει. Το θέμα τηςικανοποίησης ας το έχουμε στο μυαλό μας ακόμη περισσότερο για μικρούς αθλητές.

2.                   Νέες δεξιότητες
Δοκιμάζουμε να ρωτήσουμε το παιδί αν έμαθε κάτι καινούριο στην προπόνηση, κάποια νέα τεχνική, δεξιότητα ή οτιδήποτε άλλο που του φάνηκε ενδιαφέρον.

3.                   Βελτίωση δεξιοτήτων
Κάποιες νεοαποκτηθείσες δεξιότητες το παιδί τις αφομοιώνει γρήγορα και τις εξασκεί πολύ καλά ενώ άλλες ίσως τον δυσκολεύουν περισσότερο. Σε αυτή τη περίπτωση είναι βοηθητικό να ρωτήσουμε αν στις προπονήσεις αντιλαμβάνεται ότι βελτιώνει αυτές τις δεξιότητες και πώς νιώθει. 

4.                   Προσπάθεια
Το μπράβο μας να έχει να κάνει πρώτα με την προσπάθεια και έπειτα με το αποτέλεσμα. Είναι φορές που μπορεί να προσπαθούμε αρκετά αλλά να μην έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσο επικεντρωνόμαστε όμως μόνο στο αποτέλεσμα [νίκη-ήττα] παραβλέπουμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας είτε γιατί θεωρούμε ότι είμαστε καλοί [όταν κερδίζουμε] είτε γιατί πιστεύουμε ότι δεν είμαστε καλοί ή δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ ξανά [όταν χάνουμε]. Συνεπώς, η συζήτηση μας με το παιδί και οι ερωτήσεις μας γίνονται διότι θέλουμε να ξέρουμε αν το παιδί νιώθει ότι προσπάθησε αρκετά ή αν δεν προσπάθησε να δούμε τους λόγους αυτής της συμπεριφοράς και πώς νιώθει αντίστοιχα [ικανοποίηση ή δυσαρέσκεια].


Ευφροσύνη Μήτσιου
Ψυχολόγος
Εξειδίκευση στη Μη Κατευθυντική Εμψύχωση ΟμάδωνMsc.
 Σχολικλη-Εξελικτική Α.Π.Θ.
Master Practitioner στις Διατροφικπές Διαταραχές και στην Παχυσαρκία